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TCCP Survey FAQs 
This is a compliance aid issued by the Consumer Financial Protection 
Bureau (Bureau).  The Bureau published a policy statement on compliance 
aids, available at www.consumerfinance.gov/policy-
compliance/rulemaking/final-rules/policy-statementcomplianceaids/, that 
explains the Bureau’s approach to compliance aids.  The questions and 
answers below pertain to compliance with the Bureau’s Terms of Credit 
Card Plan (TCCP) semiannual survey.   

General FAQs 

QUESTION 1:  

My financial institution received an email from the Bureau of Consumer 
Financial Protection (Bureau) asking it to complete the Terms of Credit 
Card Plans (TCCP) Survey. Is participation in the TCCP Survey 
mandatory? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
Yes. The Bureau is required by law to collect certain credit card price and availability information 
from a sample of credit card issuers and report this information to Congress and make it 
available to the public, pursuant to provisions of the Truth In Lending Act (TILA), 15 USC § 
1646(b)(1), (2) & (4). If your financial institution received an email from the Bureau requesting it 
to complete the TCCP Survey, your financial institution must complete and submit the TCCP 
Survey to the Bureau. 
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QUESTION 2:   

Why was my financial institution selected for the TCCP Survey? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
TILA requires the Bureau to survey the 25 largest issuers of credit cards, and no fewer than 125 
additional credit card issuers that are distributed equitably and geographically and represent a 
wide spectrum of institutions. See 15 USC § 1646(b)(2). Your financial institution was selected 
because it meets one of the above standards. 

QUESTION 3:  
When must my financial institution submit the TCCP Survey to the Bureau? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
The TCCP Survey dates are January 31 and July 31. If instructed by the Bureau to complete the 
TCCP Survey, a financial institution would need to complete its survey within ten business days 
of the end of the survey date (e.g., February 14, or August 14). The information provided by the 
financial institution must be current as of the survey date (i.e., January 31 or July 31).  

QUESTION 4:  
My financial institution received an email from the Bureau requiring the 
financial institution to submit the TCCP Survey for January. However, my 
financial institution did not receive an email from the Bureau to submit the 
TCCP Survey for July. Should my financial institution prepare to submit the 
TCCP Survey despite not receiving another request to submit the survey? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
No. Prior participation in the TCCP Survey does not mean that your financial institution will be 
selected to participate in the future. If your financial institution was previously asked to 
participate in the TCCP Survey, it is possible that your financial institution will receive a notice to 
participate again. Nevertheless, absent instructions from the Bureau to submit the TCCP 
Survey, your financial institution should not file the survey. 
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QUESTION 5:  
What credit card plan should my financial institution list when completing 
the TCCP Survey? How many plans must I submit? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
Your financial institution must report information on the pricing and terms of only one consumer 
credit card plan offered by your financial institution. The plan must be a third-party plan, such as 
Visa, MasterCard, or Discover. Do not report information on a specific retail store card plan. 
Your financial institution must use the third-party plan that had the largest number of cards 
outstanding and that was available to new customers as of the report date. If your largest plan is 
an affinity group plan, you may report information on that plan, or you may report on the largest 
plan made available to the general public (such as Visa or MasterCard that does not require 
affinity relationship). For more information on completing the TCCP Survey, see the TCCP 
Instructions. 

QUESTION 6:  
My financial institution recently sold its credit card portfolio and no longer 
issues credit cards. Should we continue to submit the TCCP Survey? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
No. Please email Collect_Support@cfpb.gov to be removed from the survey panel.  

QUESTION 7:  
Is Apple Pay considered “mobile wallet provisioning” for the TCCP survey? 

ANSWER (UPDATED 5/1/2020): 
Yes, Apple Pay is considered “mobile wallet provisioning” for the TCCP survey.  See Section 
3.11 of the TCCP User Guide, and Instructions for Issuers using Form 2572.  

QUESTION 8:  
Should a credit card issuer report a foreign transaction fee as a 
“Transaction Fee” on the TCCP survey?  

ANSWER (UPDATED 5/1/2020): 
No.  The TCCP Survey requires a reporting credit card issuer to report whether it imposes a 
transaction fee for each use of the card to make a purchase. See Section 3.6 of the TCCP User 
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Guide, and Instructions for Issuers using Form 2572.  A foreign transaction fee is not assessed 
for each use of the card, as a foreign transaction fee is only assessed when a consumer uses a 
credit card to make a purchase in a foreign currency.  

Submitting TCCP FAQs 

QUESTION 1:  
How does a financial institution submit a TCCP Survey? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
A financial institution has two options for submitting the TCCP Survey.  

First, a financial institution may submit the TCCP Survey using the Bureau’s Collect website. 
Collect will guide you through the entire survey submission process. The Bureau has created a 
TCCP quick reference guide and user guide that explain how a financial institution can submit 
the TCCP Survey using Collect.  

Second, a financial institution may submit the TCCP Survey by completing Form 2572. Form 
2572 is an Excel spreadsheet that captures the same information submitted via Collect. Once 
the financial institution has completed Form 2572, it must be submitted by email to 
Collect_Support@cfpb.gov. 

QUESTION 2:  
My financial institution is electing to submit the TCCP Survey using Collect. 
How do I register my financial institution? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
To register your financial institution to submit the TCCP Survey using Collect, please complete 
the Collect Registration Form and submit it to Collect_Support@cfpb.gov. After the Bureau 
processes the Collect Registration Form, the point of contact (POC) listed on the Collect 
Registration Form can either complete the TCCP Survey or delegate another person (delegated 
POC) to complete the TCCP Survey. 

QUESTION 3:  

What is a POC? How can I identify my financial institution’s POC? 
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ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
A POC is an individual at your financial institution who can delegate to other people at your 
financial institution permission to submit information via Collect (delegated POCs). The POC 
also has the ability to remove these permissions, if desired. If you are unsure who your financial 
institution’s POC is, contact Collect_Support@cfpb.gov.  

QUESTION 4:  

I am my financial institution’s POC, but I am not responsible for submitting 
the TCCP Survey (I delegate this task to another employee). Can I view the 
information being submitted by a delegated POC in Collect? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
Yes. All data submitted by your financial institution is viewable by you and any delegated POCs 
in Collect. Once your data is submitted, the Bureau will review and publish the data at 
https://data.consumerfinance.gov/Government/Survey-of-Credit-Card-Plans/gme7-gkkr.  

QUESTION 5:  

My financial institution would like to continue submitting the TCCP Survey 
by email using the Excel spreadsheet. Where can I find instructions for 
filling out and submitting the Excel spreadsheet?   

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
Form 2572 and its instructions are found at 
https://www.consumerfinance.gov/dataresearch/credit-card-data. Once your financial institution 
has completed Form 2572, please email it to Collect_Support@cfpb.gov.   

QUESTION 6:  

After I submitted the TCCP Survey for my financial institution, I realized that 
the submission contained an error. Can I correct the error?   

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
Yes. To correct the error, please contact Collect_Support@cfpb.gov.   
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Collect Website FAQs 

QUESTION 1:  

I lost my Collect login information or my account has been locked. Can the 
Bureau provide me with new login information or unlock my account? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
Yes. Please email Collect_Support@cfpb.gov to request your user login information or to unlock 
your account. The Bureau’s support team will contact you to verify your identity and provide you 
with access to your account.   

QUESTION 2:  

May I contact the Bureau with questions regarding uploading a TCCP 
Survey or Bureau Collect? 

ANSWER (UPDATED 6/20/2018): 
Yes. Please email all questions to Collect_Support@cfpb.gov. The Bureau’s support team will 
ensure that you receive a timely response.   
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